Grębów: Uczniowie z Grębowa najlepsi w konkursie kulinarnym
W konkursie udział wzięły drużyny uczniowskie zarówno ze Specjalnych Ośrodków Szkolno Wychowawczych jak i ze szkół ogólnodostępnych.
Celem konkursu ,,Nasza ryba nie tylko od święta' była promocja szeroko rozumianej gospodarki rybactwa śródlądowego.
(fot SOSW Grębów)
Potrawa jest bardzo czasochłonna gdyż jej przygotowanie zajmuje dwa dni. Jednak uczennice nie wykonywały jej po raz pierwszy:
Szczupak faszerowany w galarecie, który przygotowali uczniowie Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Grębowie został wybrany najlepszym daniem w konkursie 'Nasza Ryba nie tylko od święta', który już po raz drugi odbył się Urzędzie Marszałkowskim w Rzeszowie.
Uczniowie, pod okiem nauczycieli, mieli za zadanie przygotować dwie potrawy z ryb: danie główne oraz przystawkę. Reprezentujące grębowską placówkę Katarzyna Baran i Monika Podlasek II klasy zawodowej o profilu kucharz poradziły sobie wyśmienicie mówi Małgorzata Nowak ze Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego: