Grębów. VII Spotkania z Kuchnią. Warzywne inspiracje na talerzu.

Data publikacji: Kategoria: , Zamieścił: Ewa Wójcik - Lis

 

Konkurs uświetnił gość specjalny. Mistrz Świata Cukierników, Mieczysław Chojnowski zaprezentował sposób wykonywania rzeźb z karmelu. Razem z uczniami placówek wykonywał też  karmelki i lizaki.

 

– Mamy tu zdrową rywalizację – mówi nauczyciel zawodu, Maria Woźniak.

 

Potrawy z warzyw i słodkości z karmelu królowały podczas VII Spotkań  z Kuchnią organizowanych przez Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Grębowie w powiecie tarnobrzeskim. W zmaganiach wzięli udział podopieczni z ośmiu ośrodków:  z Mielca, Strzyżowa, Przemyśla, Leżajska, Rzeszowa, Rudnika, Brzozowa i oczywiście Grębowa.

-Były kasze, sałatki, mazurki, baranki przyszedł czas na warzywa – tłumaczy  nauczyciel zawodu  z grębowskiego ośrodka, Monika Szwed i dodaje…