Grębów. VII Spotkania z Kuchnią. Warzywne inspiracje na talerzu.
Konkurs uświetnił gość specjalny. Mistrz Świata Cukierników, Mieczysław Chojnowski zaprezentował sposób wykonywania rzeźb z karmelu. Razem z uczniami placówek wykonywał też karmelki i lizaki.
– Mamy tu zdrową rywalizację – mówi nauczyciel zawodu, Maria Woźniak.
Potrawy z warzyw i słodkości z karmelu królowały podczas VII Spotkań z Kuchnią organizowanych przez Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Grębowie w powiecie tarnobrzeskim. W zmaganiach wzięli udział podopieczni z ośmiu ośrodków: z Mielca, Strzyżowa, Przemyśla, Leżajska, Rzeszowa, Rudnika, Brzozowa i oczywiście Grębowa.
-Były kasze, sałatki, mazurki, baranki przyszedł czas na warzywa – tłumaczy nauczyciel zawodu z grębowskiego ośrodka, Monika Szwed i dodaje…