Mielec: Było smacznie i ekologicznie

Data publikacji: Kategoria: Zamieścił: Tomasz Łępa

W Mielcu przez dwa dni miał miejsce Mały Jarmark Żywności Wysokiej Jakości i Rękodzieła Regionalnego. Swoje produkty całkowicie EKOlogiczne przedstawiało blisko 20  wystawców, którzy oferowali różnego rodzaju sery, miody a także  ciasta i produkty, w których główną rolę odgrywało jabłko.

Jak zaznacza Elżbieta Warcholak  prezes Fundacji  Życiem Słodzone dla wielu mieszkańców była to możliwość spróbowania nowych smaków  a także szansa na  zakup  ekologicznych towarów.

 

Na Małym Jarmarku Żywności Wysokiej Jakości i Rękodzieła Regionalnego w Mielcu  nie mogło zabraknąć także ekologicznych wędlin prosto z okolic Przemyśla. Mówi rolnik, Zbigniew Bojko – Rolniczy Handel Detaliczny.

W Jarmarku tym po raz kolejny swój udział zaznaczyła młodzież z  klasy gastronomicznej Zespołu Szkół Technicznych w Mielcu, mówi jej opiekun Aneta Mroczka.

Kolejny Mały Jarmark Żywności Wysokiej Jakości i Rękodzieła Regionalnego   planowany jest już w miesiącu listopadzie. Patronat Radio Leliwa.

 

 

Tomasz Łępa