Mielec: Mielecki Jarmark Żywności i Rękodzieła Regionalnego i Lasowiackiego

Data publikacji: Kategoria: Zamieścił: Tomasz Łępa

W Mielcu miał miejsce Mielecki Jarmark Żywności i Rękodzieła Regionalnego i Lasowiackiego.  Wydarzenie, które miało miejsce na Placu AK przyciągnęło mnóstwo zainteresowanych zarówno wystawców jak i kupujących.

Na smakoszy czekał także  przygotowany przez finalistę MasteChefa Pawła Gradowskiego gulasz z chorizo zaś miłośnicy  produktów lokalnych   mieli możliwość próbowania i nabywania produktów z naszego regionu.

Mówi Dominika Kruk z Zielonego Ryneczka w Mielcu.

Dużym zainteresowaniem  mieleckiego jarmarku cieszyły się wyroby wiklinowe.

Jarmark był także okazją dla tych, którzy chcieli rozpocząć swoją przygodę z  hodowlą pszczół. Mówi Marcin Woś z firmy Allepszczoła.

Podczas wydarzenia odbywały się także różnego rodzaju warsztaty, chętni mogli stworzyć swoją własną świecę z węzy pszczelej lub wosku, pomalować ul dla pszczół lub zrobić nadruki  na drewnie. Nie zabrakło  również występów zespołów tanecznych i prelekcji z wystawcami. Organizatorem wydarzenia była Fundacja „Popieram Życie Miodem Słodzone”,  patronat Radio Leliwa.

 

Tomasz Łępa