Mielec: Smaki Irlandii po mielecku….

Data publikacji: Kategoria: Zamieścił: Iwona Pol

 

Wiedza i doświadczenie –tak osiągnę sukces pod takim tytułem dwie grupy uczniów klas trzecich technikum gastronomicznego w Mielcu  uczestniczyło w projekcie wyjazdowym do Irlandii podczas, którego mogli poznać codzienne życie Irlandczyków jak i ich zwyczaje  kulinarne. Mówi Anna Olechowska, nauczyciel i  opiekun grupy.

Wyjazd  do Irlandii  jak podkreślają uczniowie był okazją do pogłębiania wiedzy i umiejętności zawodowych  jak  i również możliwością  poznania i zasmakowania potraw irlandzkich, zaznaczają Jakub Bajor i Daria Janus, uczniowie Zespołu Szkół Technicznych.

Wiedza i doświadczenie – tak osiągnę sukces!”, to program finansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój (PO WER) w ramach projektu „Ponadnarodowa mobilność uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego”. Koordynatorką działań jest mgr Marzena Kasprzyk.

Dzięki projektowi,  Zespół Szkół Technicznych w Mielcu wzbogacił się  o nowoczesny sprzęt edukacyjny jak również został zakupiony nowoczesny monitor interaktywny, który wzbogaci pracownię języka angielskiego.

(Tomasz Łępa)