Mielec: Jarmark Wielkanocy z zającami i nie tylko.

Data publikacji: Kategoria: , Zamieścił: Ewa Wójcik - Lis

Jednym z celów Jarmarku Wielkanocnego jest próba zintegrowania lokalnego środowiska osób prowadzących różne formy działalności gospodarczej, kulturalnej i aktywności społecznej, w których obecne są podkarpackie i miejscowe tradycje. Jarmark świąteczny odbywać się będzie w Hotelu Atena , w sobotę i niedzielę od godziny 12.00. Patronuje radio Leliwa.
(Tomasz Łępa)
Gośćmi specjalnymi będą osoby ze świata kulinarnego Sylwia Biały, finalistka programu Hell’s Kitchen oraz dziennikarz, krytyk kulinarny, gospodarz programu 'Przez dziurkę od sera”, Gieno Mientkiewicz,

Jarmark Wielkanocny to także prezentacje lokalnych i regionalnych tradycji, zwyczajów dziedzictwa kulturowego związanego z Wielkanocą – wyjaśnia Dariusz Wójcik, dyrektor hotelu Atena

Degustacje, pokazy, konkursy, wystawy, stoiska informacyjne, kiermasz wielkanocnych, regionalnych i lokalnych smakołyków z Podkarpacia, wyroby rękodzieła ludowego i artystycznego, pisanki, baranki, stroiki, świece, koszyczki i inne świąteczne ozdoby będzie można zobaczyć podczas odbywającego się przez dwa dni w Mielcu, w Hotelu Atena, Jarmarku Wielkanocnego. Dochód z wydarzenia zostanie przeznaczony na wsparcie organizacji Świąt Wielkanocnych w Domu Dziecka w Skopaniu. Mówi Elżbieta Tabor, organizator wydarzenia.