Promowali rybę w Rzeszowie
Stanisław Czechura podkreśla, że przepis na roladę z karpia nie jest wcale nowy, ponieważ potrawa gościła na stole hrabiego Tarnowskiego. Na konkurs w Rzeszowie hodowca z Baranowa Sandomierskiego przygotował ją wspólnie z grupą obrzędową Lasowiaczki, przy zachowaniu dbałości o składniki. Pierwsze miejsce w konkursie zajęła Grupa wędkarska 'Przynęta ze Starzawy, drugie przypadło Marii Wdowiak i Zajazdowi 'Olszynka ze Skopania natomiast na trzecim miejscu znalazł się Ośrodka Zarybieniowego Wołkowyja Okręgu PZW w Krośnie. Wszyscy uczestnicy konkursu zostali uhonorowani pamiątkowymi dyplomami oraz statuetkami szklanych ryb, które mają inspirować do tworzenia kolejnych rybnych potraw.
Zupa krem z suma i karpia, pulpety rybne w galarecie, galaretka śmietankowa z pstrąga z koperkiem to tylko niektóre z potraw, które zaprezentowano podczas konkursu 'Nasza ryba nie tylko od święta w Urzędzie Marszałkowskim w Rzeszowie. Główne cele konkursu to propagowanie pozytywnego wpływu spożywania ryb i przetworów rybnych na organizm człowieka, rozwijanie świadomości konsumentów. Swoje potrawy zaprezentowało 9 wystawców, z terenu działania Lokalnej Grupy Rybackiej 'Starzawa oraz 'Puszcza Sandomierska, które istnieją na terenie Województwa Podkarpackiego. To właściciele lokali gastronomicznych, ale także hodowcy, wśród których był także Stanisław Czechura spod Baranowa Sandomierskiego: