Sandomierz: Jogurty i jabłka trafiły do szpitala.
Ponad 3,5 tysiąca sztuk kefiru oraz trzy tony owoców trafiło do sandomierskiego szpitala. To produkty, które pierwotnie przeznaczone były dla dzieci w ramach ‚Programu dla szkół’ administrowanego przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa.
Przekazanie żywności odbyło się w obecności dyrektora terenowego oddziału Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa w Kielcach Jacka Tosia:
Dostawcy w ‚Programie dla szkół’ przekazali szpitalowi jabłka. Mówi Jolanta Ziarko z firmy ‚Łuknat’:
Witold Nogacki ze Spółdzielni Producentów Warzyw i Owoców ‚Sielec’ przywiózł dwie palety jogurtów:
Sandomierska lecznica otrzymała w sumie ponad 3,5 tysiąca sztuk kefiru oraz czyli 14,5 tysiąca sztuk jabłek.
Joanna Sarwa