Sandomierz: Trenowali pieczenie wielkanocnych bab.
Wielkanocne baby były bohaterkami warsztatów cukierniczych w sandomierskiej „Marmoladzie”. W warsztatach oprócz uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich wzięli udział uczniowie szkół podstawowych z powiatu sandomierskiego.
Mówi zastępca dyrektora Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich Bożena Chruściel:
– W czasie zajęć powstały różnorodne wypieki – Mówi nauczyciel przedmiotów zawodowych Krzysztof Jonaszek:
Wbrew pozorom baby nie są takim prostym wyrobem cukierniczym do sporządzenia jak się wydaje – mówi nauczyciel przedmiotów zawodowych Edyta Młodochowska:
Jak przekonuje Krzysztof Jonaszek warto już zacząć przygotowania do świąt:
A kolejne wydarzenie kulinarne w sandomierskiej Marmoladzie to warsztaty gastronomiczne z cyklu „Łowcy smaków”.