Tarnobrzeg. Bank Żywności rozdysponował lody.

Data publikacji: Kategoria: , Zamieścił: Ewa Wójcik - Lis

 

 Prezes TBŻ zapowiedział, że Federacja Polskich Banków Żywności finalizuje rozmowy dotyczące współpracy z dwoma dużymi ogólnokrajowymi sieciami marketów.  Już niebawem nadwyżki żywnościowe ze sklepów będą trafiać do banków żywności,  a stąd do osób najbardziej potrzebujących. Jest to bardzo dobra informacja, zważywszy na mniejszą liczbę produktów spożywczych, którą zasilane są banki w ramach Europejskiego Programu Pomocy Żywnościowej PEAD.

 

 

Cztery i pół tony lodów rozdysponował dziś Tarnobrzeski Bank Żywności. Zimne przysmakitrafiły między innymi do szkół ponadgimnazjalnych oraz domów pomocy społecznej w naszym regionie.

Nie są to produkty pierwszej potrzeby, ale najważniejsze, że się nie zmarnują. Mówi prezes Tarnobrzeskiego Banku Żywności – Czesław Łuszczki.