Tarnobrzeg. Bank Żywności rozdysponował lody.
Prezes TBŻ zapowiedział, że Federacja Polskich Banków Żywności finalizuje rozmowy dotyczące współpracy z dwoma dużymi ogólnokrajowymi sieciami marketów. Już niebawem nadwyżki żywnościowe ze sklepów będą trafiać do banków żywności, a stąd do osób najbardziej potrzebujących. Jest to bardzo dobra informacja, zważywszy na mniejszą liczbę produktów spożywczych, którą zasilane są banki w ramach Europejskiego Programu Pomocy Żywnościowej PEAD.
Cztery i pół tony lodów rozdysponował dziś Tarnobrzeski Bank Żywności. Zimne przysmaki, trafiły między innymi do szkół ponadgimnazjalnych oraz domów pomocy społecznej w naszym regionie.
Nie są to produkty pierwszej potrzeby, ale najważniejsze, że się nie zmarnują. Mówi prezes Tarnobrzeskiego Banku Żywności – Czesław Łuszczki.