Tarnobrzeg. Pacjenci szpitala oceniają jakość posiłków.

Data publikacji: Kategoria: , Zamieścił: Ewa Wójcik - Lis

 

Dzienna stawka żywieniowa w tarnobrzeskim szpitalu to 10 złotych.

 

Pacjenci Szpitala Wojewódzkiego w Tarnobrzegu regularnie oceniają jakość posiłków wydawanych w lecznicy. Zebrane opinie są cenną wskazówką dla czterech szpitalnych dietetyków oraz blisko dwudziestoosobowego zespołu pracowników kuchni.

Ostatnia ankieta badająca zadowolenie pacjentów ze szpitalnego wyżywienia, została przeprowadzona na oddziałach: ortopedii, reumatologii, kardiologii oraz laryngologii, gdzie stosowane są diety specjalistyczne oraz normalna.  Z sondażu wynika, ze wśród przebywających  w lecznicy, największym uznaniem cieszył się obiad, a zwłaszcza pierwsze danie. Negatywne opinie dotyczyły śniadań. Pierwsze śniadania, zdaniem części ankietowanych były zbyt monotonne, a porcje drugiego śniadania – za małe.

– Szpital wszystkie posiłki przygotowuje we własnym zakresie, codziennie i ze świeżych produktów – tłumaczy   dyplomowana dietetyczka, pracująca na stanowisku do spraw nadzoru  kontroli żywienia tarnobrzeskiego szpitala. Dorota Bordun zwraca uwagę na to, że szpital nie jest restauracją klasy S.