Tarnobrzeg. To wydarzenie zaspokoi każde podniebienie. Zaprasza Muzeum Historyczne Miasta Tarnobrzega.
W programie imprezy są także wykłady, pokazy walk i fechtunku grupy Eventów Historycznych „Sarmata”, występy uczestników Studia Piosenki TDK, a na dziedzińcu zamkowym kucharze Hotelu Atena z Mielca wspólnie z Polską Akademią Sztuki Kulinarnej przygotują wielki kocioł Polewki Dworskiej z Zacierkami.
Współorganizatorami tegorocznej edycji festiwalu są: restauracja „Atena” z Mielca, hotel i restauracja „Kameleon” z Tarnobrzegu, Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Tarnowskiego w Tarnobrzegu oraz Urząd Miasta Tarnobrzeg.
Na II Dzikowski Festiwal, zaprasza Muzeum Historyczne Miasta Tarnobrzega. Wydarzenie odbędzie się w niedzielę, 14 czerwca w parku przy Zamku Dzikowskim o godzinie 12.00. Potrwa do 18.00.
Podczas imprezy wystawcy z naszego regionu zaprezentują wyroby kulinarne związane z lokalnymi tradycjami. Wymienia kustosz Muzeum Historycznego Miasta Tarnobrzega, Radosław Pawłoszek.